Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gemeente Langedijk blijft Museum BroekerVeiling financieel bijstaan

door | 1 oktober 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Nieuws

Dat hebben Ron Karels, directeur Museum BroekerVeiling, en wethouder Cultuur Nils Langedijk vandaag vastgelegd in het addendum op de exploitatie-overeenkomst.

Vanwege het coronavirus was Museum BroekerVeiling dit voorjaar tweeënhalve maand dicht. De sluiting en de daaropvolgende beperkende maatregelen leidden tot een zorgelijke financiële situatie voor het museum begin deze zomer. In juli werd daarom een exploitatie-overeenkomst gesloten tussen de gemeente en het museum voor financiële steun. De eerste tranche van deze financiële steun uit het coronasteunfonds is al verleend. Medio september is bekeken in hoeverre een tweede tranche noodzakelijk is. En dat is ‘helaas’ het geval.

De financiële steun werd vandaag vastgelegd in de exploitatie-overeenkomst, ondertekend door de directeur en wethouder. “Het is echt ontzettend fijn dat de samenwerking tussen gemeente en het museum goed gaat. En dat de gemeente op zo’n korte termijn ons financieel kan ondersteunen”, aldus Ron Karels.

Subsidieaanvraag bij Provincie

Daarnaast heeft de gemeente een subsidieaanvraag ingediend voor financiële steun uit het noodfonds van de Provincie. De Provincie heeft dit fonds opgericht om de culturele sector in Noord-Holland te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Museum BroekerVeiling is één van de culturele instellingen die, naar verwachting, in aanmerking komt. In november wordt bekend of de bijdrage vanuit de Provincie definitief is.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws