Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gemeenteraad draagt nieuwe burgemeester voor

door | 17 mei 2022 | Gemeentenieuws

Tijdens een raadsvergadering op woensdag 18 mei 2022 bespreekt de gemeenteraad de aanbeveling voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard.

In een openbare vergadering wordt de aanbevolen burgemeesterskandidaat bekendgemaakt. Deze openbare vergadering start naar verwachting om 21.00 uur in het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. U bent van harte welkom op de publieke tribune.

Voordracht en installatie

De gemeenteraad zal de aanbevolen kandidaat voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De nieuwe burgemeester wordt op 13 juli geïnstalleerd en is vanaf dan in functie. Tot die tijd vervult Peter Rehwinkel het ambt van burgemeester.

Tien Kandidaten

De gemeenteraad heeft begin dit jaar een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester. Tien kandidaten reageerden op de vacature. De Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, de heer Arthur van Dijk, en de vertrouwenscommissie hebben vervolgens gesprekken gevoerd met de geselecteerde kandidaten. De vertrouwenscommissie bestaat uit tien raadsleden, vanuit tien verschillende fracties. De vertrouwenscommissie wordt ondersteund door een secretaris en een adviseur (een wethouder).

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws