Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gemeenteraden: laatste besluit over fusie genomen

door | 13 maart 2020 | Gemeentenieuws, Regio nieuws

De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard besloten woensdagavond 11 maart positief over het Herindelingsadvies Langedijk en Heerhugowaard. Daarmee is een fusie tussen beide gemeenten op 1 januari 2022 een stap dichterbij.

Het herindelingsadvies, dat uitgaat van een volledig samengaan van beide gemeenten, gaat nu het traject in van advies en besluitvorming bij provincie, Tweede Kamer en Eerste Kamer.

Na een gezamenlijke fusieraad waarin beide gemeenteraden hun mening vormden, gingen de raden uiteen om ieder op eigen grondgebied dit voor de toekomst van beide gemeenten belangrijke besluit te nemen. In Heerhugowaard was het besluit in een paar minuten genomen. De Langedijker raad stond langer stil bij het te nemen besluit. In tegenstelling tot Heerhugowaard is het besluit in Langedijk niet unaniem genomen. Van de 21 raadsleden stemden 16 leden voor het voorstel.

Besluit voor de toekomst

“Niet alleen een historisch besluit, maar vooral ook een besluit voor de toekomst.” Zo noemde een van de fracties het besluit dat voorlag. Door met elkaar samen te gaan, ontstaat een sterkere gemeente die een hogere kwaliteit van dienstverlening kan leveren.

Dijk en Waard

In de fusieraad werd positief gesproken over de actieve inbreng van inwoners op de naam voor de nieuwe gemeente. Duizenden inwoners namen deel aan het kiezen van een naam. De uiteindelijk door inwoners gekozen naam Dijk en Waard krijgt de steun van de meeste fracties. Met het vaststellen van het herindelingsadvies is ook besloten de naam Dijk en Waard bij de wetgever voor te dragen als naam voor de nieuwe gemeente.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws