Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gezocht: fietsen voor asielzoekers

door | 3 maart 2020 | Heerhugowaard, Regio nieuws

In het Asielzoekerscentrum (azc) Heerhugowaard zijn vrijwilligers een fietsproject voor de bewoners gestart. Hoofddoel is het gratis herstellen van fietsen van kinderen van 3 tot 18 jaar. Ook knappen zij tweedehands fietsen op en verkopen die aan de bewoners van het azc.

Zij hebben op het terrein van het azc een werkplaats waar ze fietsen repareren. Voor hun project zijn ze op zoek naar tweedehands fietsen. Theo Bruin, initiatiefnemer van het project: ‘We hebben geen geld om voor die fietsen te betalen. Mensen moeten ze dus gratis aan ons willen geven. We komen de fietsen wel gratis thuis ophalen.’ Er is vooral behoefte aan kinderfietsen.

Wie een fiets kwijt wil, kan bellen met Jan Gootjes, tel. 072-5712845. Dan wordt een afspraak gemaakt over het ophalen.

Omdat op de locatie van het azc niet gehandeld mag worden, worden de fietsen voor een zachte prijs verkocht bij ENJOY Kledingcafé aan de Middenweg 215. Daar wordt al tweedehands kleding verkocht aan asielzoekers en mensen met een minimum inkomen. De opbrengst van de fietsen wordt gelijk verdeeld onder het fietsproject en het kledingcafé. Het fietsproject koopt weer fietsspullen van de opbrengt om de oude fietsen op te knappen.

Fondsenwerver/Nieuwe werkplaats/Vrijwilliger erbij

Het Fietsproject is nog op zoek naar een vrijwilliger voor het werven van fondsen. Om de fietsen voor een zo laag mogelijke prijs te kunnen verkopen, is het project namelijk afhankelijk van giften. Theo Bruin: ‘We zoeken iemand die op zoek gaat naar fondsen, organisaties of ondernemers die een financieel of met spullen een bijdrage willen leveren aan ons project. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een container voor de opslag van fietsen en een nieuwe mobiele werkplaats. Ook een vrijwilliger die óns wil komen helpen in de werkplaats is welkom.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws