Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gezocht, vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen

door | 6 mei 2022 | Laatste nieuws, Nieuws overzicht

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen. Voor deze zomer zoekt Europa Kinder Hulp nog nieuwe vakantiegezinnen in Noord-Holland voor kinderen uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Band voor het leven
De kinderen komen uit gezinnen met sociale of financiële problemen, zij kunnen het goed gebruiken om even onbezorgd kind te kunnen zijn. Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen. Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde vakantiekind uit, waardoor er een hechte band opgebouwd kan worden.

Onvergetelijke zomer
Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er helaas wat vakantiegezinnen gestopt. Voor dit jaar zijn de perspectieven gunstig en is de organisatie op zoek naar nieuwe vakantieouders in Noord-Holland! Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Of wil je helpen als vrijwilliger bij het organiseren van de reizen? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws