Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gezondheidsmonitor 2020 van start gegaan

door | 5 oktober 2020 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk, Nieuws

De Gezondheidsmonitor 2020, een grootschalig vragenlijstonderzoek naar de gezondheid en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in alle gemeenten in Noord-Holland-Noord, is onlangs weer van start gegaan.

De Gezondheidsmonitor wordt elke vier jaar door GGD Hollands Noorden uitgevoerd in opdracht van de gemeenten. Bijna één op de tien inwoners van Noord-Holland-Noord ontvangt een uitnodiging om mee te doen aan de Gezondheidsmonitor. De resultaten van het onderzoek helpen de gemeenten en de GGD om de gezondheid en het welzijn van de inwoners in onze regio te verbeteren.

‘Hallo, hoe gaat het met ons?’ is de slogan van de Gezondheidsmonitor. Midden in de coronacrisis is het antwoord op deze vraag nog belangrijker geworden. Want hoe beïnvloedt ‘het nieuwe normaal’ de geestelijke en fysieke gesteldheid van mensen? En hoe kunnen we daar met nieuw beleid op inspelen? Daarom worden er vragen gesteld over onder andere eenzaamheid, beperkingen, stress, leefstijl, mantelzorg, woonomgeving en de invloed van de coronacrisis. Op basis van de resultaten bepalen gemeenten, GGD en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

Meedoen belangrijk

Voor het onderzoek heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ruim 46.500 inwoners geselecteerd uit de 17 gemeenten in Noord-Holland-Noord. Deze personen ontvangen een uitnodiging per post. Meedoen is belangrijk, want elke geselecteerde persoon vertegenwoordigt veel andere inwoners. Een goed beeld van de gezondheid en het welzijn in alle gemeenten en in de regio krijgen is alleen mogelijk als zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Wie de vragenlijst via internet invult, ontvangt voor een aantal onderwerpen een persoonlijk gezondheidsadvies.

Sinds 2012 voeren alle GGD’en de Gezondheidsmonitor eens in de vier jaar op vergelijkbare wijze uit. Zo kunnen de cijfers van Noord-Holland-Noord worden vergeleken met andere regio’s. Ook wordt er gekeken welke veranderingen er zijn vergeleken met vorige monitors.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws