Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

GGD’en zetten boostercampagne in hoogste versnelling

door | 30 november 2021 | Laatste nieuws, Overheid

Meer locaties, meer hulp, meer vaccinaties: GGD GHOR Nederland en de regionale GGD’en doen alles wat ze kunnen om de boostercampagne nóg verder te versnellen.

Nieuwe locaties

Lokale GGD’en zijn druk bezig om het aantal vaccinatielocaties uit te breiden. Ook deze week openen nieuwe locaties in de regio’s de deuren. In totaal werken we toe van 70 locaties (eind vorig week) naar 85 (begin januari). Door de huidige coronamaatregelen moest een aantal grote locaties in Nederland, bijvoorbeeld evenementenhallen, hun evenementen afgelasten. Een aantal hiervan zullen de GGD’en de komende tijd gebruiken als tijdelijke, interregionale vaccinatielocatie.

Hulptroepen

Om deze versnelling mogelijk te maken helpen onder meer defensie, ziekenhuizen, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), het Rode Kruis, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), zorginstellingen en andere koepelorganisaties mee om zo snel als kan zoveel mogelijk mensen een boostervaccinatie te geven. Bijvoorbeeld om de grotere interregionale locaties te bemensen en ook de openingstijden op de vaste locaties te verruimen.

Meer mensen aan de beurt
We versnellen. We doen ons best om op korte termijn voor iedereen boven de 60 jaar een boostervaccinatie te organiseren. Een boostervaccinatie boven de 60 jaar is mogelijk als de laatste (volledig afgeronde) vaccinatie tegen corona tenminste een half jaar geleden is. Ook na een besmetting met COVID-19 moet er 6 maanden worden gewacht met een booster. Dit in acht nemend, komen op korte termijn zo’n 2.5 miljoen mensen in aanmerking voor een booster. Eind maart zal dat gelden voor ongeveer 80% van de 12 miljoen mensen in Nederland die nu volledig gevaccineerd zijn. De GGD’en zetten alles op alles om op tijd voor al die mensen paraat te staan.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws