Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Graag zinvol bezig zijn? Versterk het team maaltijdbezorgers!

door | 6 februari 2024 | Dijk en Waard

Dagelijks brengt een betrokken team vrijwillig bezorgers maaltijden rond bij ieder voor wie het door leeftijd of beperking lastig is om zelf te koken. Spreekt het u aan hier ook bij te helpen in de regio Langedijk? U bent meer dan welkom!

Uw rol verder gaat dan alleen het bezorgen; de aandacht voor de gebruikers is minstens zo waardevol. Door een kort gesprek of het bieden van hulp waar nodig. Bijvoorbeeld door de koffer open te maken of bij andere vragen.

Bij een ‘niet pluis’ gevoel nemen de bezorgers contact op met Wonen Plus Welzijn. Zo zijn de lijnen kort en kan waar nodig extra ondersteuning ingezet worden. Een geruststellend idee voor zowel gebruikers als mantelzorgers.

Veelgehoorde reacties van maaltijdbezorgers: “Het is erg dankbaar om te doen, de gebruikers kijken altijd naar ons uit. Het is mooi om op deze manier zinvol bezig te kunnen zijn en iets voor een ander te betekenen.”

Enthousiast geworden en heeft u een auto tot uw beschikking? Reageer dan vooral. Inzet is in overleg en gemiddeld eens in de (circa) 8 weken zes tot zeven dagen per week. In principe in dezelfde wijk, rond of voor de middag uur tussen 11.00 en 12.30 uur. Het bezorgen kan alleen of met z’n tweeën. Bij deze vrijwilligersfunctie ontvangt u een passende km vergoeding. Daarnaast worden vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn jaarlijks op diverse manieren in het zonnetje gezet en zijn er regelmatig gezellige of leerzame bijeenkomsten met elkaar.

Meer weten? Neem contact op via e-mail dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl of tel. 072-5717170. Vraag naar Ineke.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws