Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Groene Straten in Langedijk en Heerhugowaard Gezocht

door | 7 oktober 2021 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard zijn op zoek naar groene straten. Inwoners die hun eigen straat hebben vergroend en trots zijn op het resultaat maken kans op leuke prijzen. Dat kan door mee te doen met de Watzr-wedstrijd ‘Groene Straten Gezocht’.
Hittestress, wateroverlast en watertekort. Het zijn allemaal gevolgen van het veranderend klimaat. Om deze gevolgen te temperen starten steeds meer inwoners met het vergroenen van de straat met bijvoorbeeld geveltuintjes, planten in plaats van tegels, het plaatsen van regentonnen of zelfs groene wateropvang in het midden van de straat. Deze mooie initiatieven wil de gemeente in het zonnetje zetten.
Meedoen is eenvoudig
Iedereen kan eenvoudig meedoen. Inwoners sturen voor 22 oktober een foto van hun straat in met een omschrijving wat er in de straat is gebeurd. Dat kan via info@watzr.nl. De winnende straat wordt tijdelijk omgedoopt tot WatZr-straat. De winnaar ontvangt een vrolijke straatvlag en maakt kans op een leuke prijs. Hiermee laten inwoners zien dat ze hebben geWatZrd. Ge-wat?
Met WatZr wordt een kleine actie op of rond het huis bedoeld zoals vergroening van de tuin, waterdoorlatende straten, wateropvang met regentonnen en het plaatsen geveltuintjes. Zo helpen inwoners mee om de omgeving koeler te maken, kan overtollig water sneller weg en wordt ook water langer vastgehouden als dat nodig is. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek die van donderdag 28 oktober t/m vrijdag 5 november plaatsvindt.
Watzr campagne
Deze actie is onderdeel van de WatZr-campagne, een initiatief van 28 gemeenten in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, PWN en HHNK. Gezamenlijk voeren zij de meerjarige WatZr-campagne die inwoners uitnodigt om mee te doen aan het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Ga voor meer informatie over de actie naar www.watzr.nl/watzr-straat.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws