Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Grote partij cocaïne gevonden in lading rijst

door | 13 juli 2022 | Buitenland, Laatste nieuws

Antwerpen, Driebergen – In de haven van Antwerpen werd op 12 juni een flinke hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een container met rijst. Het Landelijk Parket en de politie hebben de zaak in onderzoek.

De partij cocaïne, 5710 kilo, zat in een container met rijst die uit Paraguay kwam. De Belgische Douane wist de partij te onderscheppen en uit onderzoek kwam naar voren dat deze container de bestemming Nederland had. De politie in Nederland werd gewaarschuwd  en doet onderzoek naar de afnemer van de container.

Sinds kort is er een taskforce opgestart. Met de taskforce Fortius pakken de Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten de smokkel en handel van cocaïne tussen de Antwerpse haven en Nederland aan. In twee maanden tijd is al een tiental verdachten aangehouden en zijn grote hoeveelheden drugs in beslag genomen. Bijna 80 procent van de verdovende middelen die in Antwerpen binnenkomen heeft de bestemming Nederland.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en...

Meer nieuws