Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Grote vangst ketamine in Heerhugowaard

door | 11 december 2023 | 112 Politie, 112 regio, Dijk en Waard

Dijk en Waard – Nadat eerder dankzij onderzoek van de eenheid Noord-Nederland een drugslab was ontdekt aan de Einsteinstraat in Heerhugowaard, bleek het gisteren verderop in de straat weer raak.

Het gebied bleef onder de aandacht bij de gemeente en collega’s van basisteam Heerhugowaard. Bij een integrale controle van de gemeente, politie en omgevingsdienst, werd in een bedrijfspand ongeveer 250 kilo* Ketamine en henneptoppen aangetroffen. De straatwaarde van de ketamine wordt geschat op ruim 6 miljoen euro. Er is één aanhouding verricht. Mogelijk verband tussen de twee zaken wordt nu onderzocht.

Burgemeester van Dijk en Waard, Maarten Poorter: “Het mag duidelijk zijn dat we ondermijning en criminele activiteiten serieus aanpakken. Ook deze bedrijfsbezoeken doen we op basis van signalen. Met heel veel ondernemers hebben we goed contact en staan achter deze aanpak. Uiteindelijk is het in een ieders belang om ondermijning in de kiem te smoren.”

Aanpassing in bericht: 
*In eerder bericht stond: bijna 100 kilo. Dit bleek na publicatie 250 kilo te zijn. Ook straatwaarde aangepast van ruim 2 miljoen naar ruim 6 miljoen. 

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws