Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Heerhugowaards goud voor zilveren Olympiër Tony van Diepen

door | 16 augustus 2021 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Regio nieuws

Atleet Tony van Diepen ontving zondag uit handen van locoburgemeester en sportwethouder Annette Groot de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn uitzonderlijke sportieve prestatie op de Olympische Spelen in Tokio. De overhandiging van de gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens een drive-in huldigingsmiddag voor Tony bij zijn ouderlijk huis in Heerhugowaard.

Tony behaalde op de Olympische Spelen in Tokio een zilveren medaille op de 4×400 meter estafette. De Heerhugowaarder zette deze, voor de Nederlandse atletiek historische prestatie, neer samen met Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard en Ramsey Angela. De 400 en 800 meter-specialist, die zijn atletiek-carrière startte bij AV Hera, kwam als derde loper in actie in de zinderende olympische finale. Eerder dit jaar maakte Tony ook onderdeel uit van het kwartet dat goud behaalde bij de 4x400m bij de Europese Indoorkampioenschappen en de WK Estafette 2021.

Locoburgemeester Annette Groot sprak bij de uitreiking van de Gouden Reiger haar dank en respect uit voor de historische prestatie van Tony als onderdeel van het 4x400m-team. “Hij heeft geschiedenis geschreven en Heerhugowaard, zoals een echte Heerhugowaarder betaamt, op de kaart gezet.” Met de Gouden Reiger gespeld op zijn borst gaf Tony aan zich nu helemaal een echte Heerhugowaarder te voelen.

De locoburgemeester benadrukte ook de impact van Tony’s prestaties op Heerhugowaard. “Jij laat zien dat sporten leuk is en dat je je er -letterlijk- mee kunt onderscheiden. Jij geeft jongeren misschien net dat zetje om lekker te sporten en ondertussen te groeien in hun doorzettingsvermogen. En dat is dan niet alleen belangrijk voor sport, maar ook in hun hele verdere ontwikkeling. Jouw prestatie heeft veel impact. Op inwoners van Heerhugowaard, maar ook ver daar buiten. Tot over onze landsgrenzen heen. Wij zijn er trots op inwoners zoals jij in onze stad te hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten aan jou de Gouden Reiger uit te reiken.”

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws