Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Helaas geen WK Driebanden Dames & Junioren 2020 in Heerhugowaard

door | 8 juni 2020 | Heerhugowaard, Regio nieuws, Sport

Hans de Bruin van KNBB Sectie Driebanden: “We hadden ons zo verheugd op dit bijzondere event: het eerste van drie jaren met ’s werelds beste driebanden dames én alle sterren van de toekomst. Helaas is er een realiteit buiten het biljarten waarmee wij te maken hebben. En hoe mooi driebanden ook is en hoe uitzonderlijk dit toernooi, de gezondheid van spelers, arbiters en publiek gaat altijd voor.”

08 juni 2020

De vreugde was groot in Nederland toen werd bekend gemaakt dat liefst drie jaar op rij het WK Driebanden Dames & Junioren binnen onze landsgrenzen zou worden gehouden. Een cyclus van WK-organisaties zoals deze is uniek in de biljarthistorie. Nooit eerder werden WK’s voor junioren en dames drie jaar achtereen in hetzelfde land georganiseerd.

Organisator Dirk Snip had voor de eerste editie een ideale combinatie opgezet met eerst het biljartgala “Night of the Magic Balls” op 17, 18 en 19 september, en aansluitend het WK Driebanden Dames & Junioren van 22 t/m 27 september, allemaal in zelfde prachtige ambiance van Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard.

Vandaag werd bekend gemaakt dat de KNBB, in goed overleg met de Wereld Biljartbond (UMB), heeft besloten dit evenement waarnaar zo werd uitgekeken, vanwege de coronacrisis af te gelasten. Tot groot verdriet maar ook begrip van de betrokkenen.

 

 

Hans de Bruin van KNBB Sectie Driebanden: “We hadden ons zo verheugd op dit bijzondere event: het eerste van drie jaren met ’s werelds beste driebanden dames én alle sterren van de toekomst. Helaas is er een realiteit buiten het biljarten waarmee wij te maken hebben. En hoe mooi driebanden ook is en hoe uitzonderlijk dit toernooi, de gezondheid van spelers, arbiters en publiek gaat altijd voor.”

 

“Hoe mooi ook: het kan door alle onzekerheid gewoon niet. We gaan ons nu richten op volgend jaar en er dan een extra mooi biljartfeest van maken”
KNBB-directeur Willem La Riviere

 

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Nederland heeft de laatste tijd veel grote internationale driebanden events weten binnen te halen. Deze was wel heel bijzonder: de dames waar de Nederlandse Therese Klompenhouwer nog altijd met afstand de beste van de wereld is, de grootste talenten van de wereld met spectaculaire jonge toppers uit Korea, Vietnam en al die andere landen waar het driebanden een vlucht heeft genomen. En dit dan allemaal gecombineerd met een spectaculaire biljartshow vol trick shots op een manier die in Nederland zijn weerga niet kent. Maar hoe mooi ook: het kan door alle onzekerheid gewoon niet. We gaan ons nu richten op volgend jaar en er dan een extra mooi biljartfeest van maken.”

 

 

Organisator Dirk Snip: “Natuurlijk is dit een ongekende klap, al hadden we natuurlijk wel rekening gehouden dat eind september gezien de omvang van de coronacrisis mogelijk net te vroeg zou zijn. Maar kan het niet, dan kan het niet. Als we niet de gezondheid van spelers volledig kunnen garanderen, als we niet voor volle tribunes kunnen spelen, én als door internationale reisbeperkingen mogelijk niet alle toppers kunnen deelnemen, dan is het beter het evenement te schrappen.”

 

“Als we niet de gezondheid van spelers volledig kunnen garanderen, als we niet voor volle tribunes kunnen spelen, én als door internationale reisbeperkingen mogelijk niet alle toppers kunnen deelnemen, dan is het beter het evenement maar helemaal te schrappen”
Organisator Dirk Snip

 

Regerend wereldkampioene en nummer 1 van de wereld bij de dames Therese Klompenhouwer is eveneens teleurgesteld: Dat het WK Dames voor drie jaar in eigen land zou zijn, was zo bijzonder: het motiveerde me enorm om nog meer te trainen. Dat het door omstandigheden dit jaar niet kan in Nederland, is natuurlijk jammer. Maar ik ben er zeker van dat we in 2021 in Heerhugowaard een geweldig evenement gaan krijgen!'”

 

“Dat het door omstandigheden dit jaar niet kan in Nederland, is natuurlijk jammer. Maar ik ben er zeker van dat we in 2021 in Heerhugowaard een geweldig evenement gaan krijgen!'”
Regerend wereldkampioene Therese Klompenhouwer

 

Het WK Driebanden voor Dames & Junioren 2020 heeft inmiddels een nieuwe datum en locatie gevonden op de internationale kalender: van 5 tot 10 januari 2021 in Turkije. Helaas, waren deze nieuwe data in 2021 niet beschikbaar voor de KNBB. Volgens planning zal dan in het najaar van 2021 de volgende editie plaatsvinden in Heerhugowaard, wederom in combinatie met het biljartgala Night of the Magic Balls.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws