Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Het Afval-lab bezoekt de Broekerveiling

door | 15 juli 2020 | Cultuur, Langedijk, Regio nieuws

De melkboer bracht de melk in flessen en je zette je oude flessen weer voor de deur klaar. De Groenteboer reed met een ventkar langs de deuren. Plastic om de groenten kende niemand. Je at lokaal en seizoensgebonden. De meeste mensen hadden een composthoop. Aardig ‘zero waste’ was die ‘goeie oude tijd’.

Museum Broekerveiling neemt je mee naar vroeger, maar blijft niet in het verleden hangen. Want juist ook daar zetten ze stappen om steeds duurzamer te worden. Wist je dat de keuken in het restaurant helemaal biologisch is? Dat ze een grote eigen moestuin hebben, en dat er nogsteeds groenten van de eilanden komen?

Het museum heeft veel verrassende activiteiten te bieden voor jong en oud. Nu ook met het afval-lab! We gaan eens onderzoeken hoe we het museum nog ietsje groener kunnen maken. Proefjes doen, we zetten speciale recycle apparatuur in, maken een wormenhotel en doen dat alles met live muziek erbij. Je vindt het afval-lab midden in de boomgaard van het museum. Ben jij erbij? Tot dan!

20 aug. om 13:00 – 23 aug. om 17:00

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws