Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

HOPPAAA! het foodtruck festival komt weer naar Heerhugowaard!

door | 15 juni 2023 | Cultuur, Dijk en Waard, Evenementen, Geen categorie

Maar liefst 3 dagen strijkt het foodtruck festival HOPPAAA! neer in Stadspark de Parel. We starten op vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni. Je hoeft dus 3 dagen lang geen boodschappen te halen, want de smakelijke line-up aan foodtrucks en bars zorgen voor heerlijke gerechten en drankjes bij het gezinsvriendelijke HOPPAAA! festival.

Een line-up van foodtruck & bars:
Een mix van ingrediënten en een vorkje mee prikken van gerechten die je niet op de hoek van de straat aantreft. Van heerlijke flammkuchen tot aan goed gevulde hete piepers.  De crêpes en de smoothies staan klaar net zoals de Italiaanse ijsjes. Maar er zijn ook oer Hollandse frietjes en smaakvolle borrelplanken en deelschalen. De vers gemaakte Surinaamse kip kerrie en de Spaanse churros zorgen voor een variatie aan gerechten. Er zijn bao buns, nacho schalen en pizza’s rechtstreeks uit de oven, er is voor ieder wat wils, voor jong en iets ouder!

Veggie, Vegan en borrelplanken:
Steeds meer foodtrucks hebben ook een veggie en/of een vegan variant op de menukaart staan. Denk bijvoorbeeld aan avocado burger of een pieper met vulling naar eigen keuze. Bij de pizza kun je  zelf de toppings kiezen en borrelschalen kun je vaak zelf samenstellen.
Het shared dining concept is onderdeel van het HOPPAAA! festival. We zien steeds meer deelbare gerechten, smikkelplateaus en borrelplanken welke je met je vriendengroep, collega’s en familie kunt delen. De Lellebel van Love Bites en het jack fruit van Funk Food zijn hier voorbeelden van.

Nieuw: De Wijnclub
Je kunt er niet omheen, we hebben een schaftkeet omgetoverd tot een hippe knalroze Wijnclub. Heerlijke wijnen, speciaal voor en door ons geselecteerd passend bij het food aanbod tref je hier rijkelijk aan. Van een pinot grigio tot een Prosecco, van een wijn zonder alcohol tot exclusieve Champagne. Ook brengen we dit jaar een paar specials mee, zoals een fluweelzachte Sancerre en een krachtige primitivo. We adviseren je graag over wijn & spijs combinaties en je kunt proeven als je twijfelt. Deze wijnclub op wielen is overigens ook te huur voor je verjaardag, bedrijfsfeest of voor je mini festival op locatie.

Zo groen en gastvrij mogelijk:
Je kent ze vast wel; de festivals waar met muntjes wordt gewerkt. Eenmaal thuis tref je er nog een paar aan in je broekzak waar je nooit meer iets mee kunt…..
Bij de HOPPAAA! festivals werken we hier niet mee. De toegang is bij ons gratis en bij elke truck of bar kun je pinnen en contant betalen. Daarnaast werken wij met de hardcup/festivalglazen. Op deze manier houden we het veld schoon en ontstaat er minder plastic afval.

Cocktails en alle speciaalbieren op de tap:
HOPPAAA! dit jaar zijn bij ons alle speciaalbieren op de tap. Hoe lekker is dat! Naast de bieren zijn er diverse trendy spritzen en kun je ook heerlijke sangria bestellen in een glas of pitcher. Heb je liever een Cubaanse Mojito met verse munt of een Gin Tonic vers voor jouw gemaakt? Dan kun je je melden bij de Cocktailbar.

Aangename decibellen:
Onze festivals kenmerken zich door ‘aangename decibellen’. We zijn immers geen dance festival.
Je hoeft je bestelling niet schreeuwend door te geven en bij de picknicktafel kun je gewoon elkaar verstaan, wel zo prettig. Uiteraard is muziek sfeer verhogend en daarom hoor je de gehele dag vrolijke achtergrond muziek. De live muziek herken je aan de hits van vroeger en nu, de ‘Ohja’ momentjes en klassieke herkenbare meezingers.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws