Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Hout is geen afval maar waardevolle grondstof

door | 16 juni 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Dat afval scheiden belangrijk is, weten we allang. Door ons afval als grondstof te gebruiken, besparen we op het gebruik van nieuwe grondstoffen. Eén van die grondstoffen is hout.

Hout is een grondstof die prima te recyclen is. Daarom kunt u dit grof afval het beste gescheiden aanbieden. Dit kan op het afvalscheidingsstation of de gemeente komt dit bij u thuis ophalen, na het maken van een afspraak.

Duurzaam
Afvalhout dat u naar het afvalscheidingsstation brengt of bij u thuis laat ophalen, wordt verwerkt tot herbruikbare bouwmaterialen of als grondstof in de meubelmakerij. Er is enorme vraag naar dit duurzame bouwmateriaal. Maar door met gerecycled hout te werken, of het hout opnieuw te gebruiken, is deze grondstof nog duurzamer. Hierdoor hoeven er bijvoorbeeld minder bomen gekapt te worden.

Besparen
Daarnaast bespaart het ook geld. Door aan de bron te scheiden, zijn we als gemeente ook minder geld kwijt aan het verwerken van afval. En daarmee indirect de inwoners van Dijk en Waard ook. Door hout gescheiden in te leveren werkt u dus mee aan een herbruikbare economie. Zo ziet u maar: afval scheiden is goed voor het klimaat èn voor de portemonnee.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws