Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Huiselijk geweld en kindermishandeling

door | 15 september 2020 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Nieuws

De colleges van burgemeester en wethouders van 15 gemeenten in Noord-Holland Noord hebben de nieuwe regiovisie aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Noord-Holland Noord 2020-2023 vastgesteld. Met de visie ‘Samen zorgen voor veiligheid’ zetten zij een belangrijke stap in de gezamenlijke aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Huiselijk geweld kan overal en op veel verschillende manieren voorkomen; fysieke of psychische) mishandeling, seksueel geweld, verwaarlozing, vernedering of overmatige controle.
Gebeuren er bij jou thuis dingen waardoor je je niet veilig voelt? Maak je je zorgen over de veiligheid van iemand in de omgeving? Dan is het goed om contact op te nemen met Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Je kunt bij Veilig Thuis terecht voor informatie, advies en ondersteuning, om zorgen te bespreken en eventueel om een melding te doen. Je kunt Veilig Thuis elke dag en op elk uur gratis bellen op 0800 2000. Via www.veiligthuisnhn.nl kun je gratis en anoniem met een medewerker chatten voor advies. De chat is open van 9 tot 17 uur. Tips om geweld te bespreken vindt u op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl. Bij direct gevaar, belt u 112.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws