Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

In het Rijk der Duizend Eilanden mag alleen gevaren worden met een geregistreerde boot.

door | 12 april 2022 | Heerhugowaard, Langedijk

Het is prachtig lenteweer en de gemeente Dijk en Waard heeft steeds meer doorvaarbaar water. Dat vraagt om mooie vaartochtjes! Om het voor mens, dier en natuur zo prettig mogelijk te maken, is er een aantal vaarregels. Politie en boa’s van de gemeente en van het Geestmerambacht zien ook dit jaar weer toe op de naleving hiervan.
De regels op het water in Dijk en Waard:
De maximum vaarsnelheid is 6 km/u. Alleen op het kanaal Alkmaar-Kolhorn mag harder gevaren worden, namelijk 9 km/u.
Een motorboot die harder kàn varen dan 20 km/u, mag alleen worden bestuurd door iemand die ouder is dan 18 jaar en over een vaarbewijs beschikt.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar mogen alleen een motorboot besturen die niet harder kàn dan 13 km/u. Kinderen jonger dan de 12 jaar mogen dus helemaal geen motorboot besturen.

Varen met een mechanisch (of elektrisch) aangedreven boot in het Oosterdel is niet toegestaan. Je kunt hier in sommige gevallen ontheffing voor aanvragen. Roeien, surfen en kanoën mag wel.

In het Meer van Luna geldt een verbod voor gemotoriseerd vaarverkeer dat gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Varen tussen 23.00 uur en 07:00 uur is niet toegestaan.
In het Rijk der Duizend Eilanden mag alleen gevaren worden met een geregistreerde boot. Het registratienummer moet goed zichtbaar zijn op beide zijden van de boot.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws