Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

In Langedijk wordt doorgebouwd

door | 22 juni 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Regio nieuws

Op de bouwlocaties in Langedijk wordt gewoon doorgebouwd in de periode van corona. De bouwwerkzaamheden lopen op schema en het virus en de bijbehorende maatregelen van de RIVM zorgen tot nu toe niet of nauwelijks voor problemen en vertraging.

Daarnaast hebben omwonenden er geen moeite mee dat de bouwwerkzaamheden doorgaan. Dat is de boodschap van bouwondernemers die wethouder Ad Jongenelen maandagmiddag bezocht.

‘Ad ging op pad’ om enkele bouwondernemers alvast een hart onder de riem te steken en te vragen of het bouwproces hinder ondervindt van corona. Zo ontmoette hij in deelgebied de Straatjes in Westerdel in Broek op Langedijk hoofdaannemer Ronald Zomerdijk van aannemingsbedrijf J.Th. Kuin alwaar zijn bedrijf 86 woningen bouwt. “Omdat bouwvakkers thuis in coronatijd weinig erop uit trekken, hebben we minder verzuim. We lopen zelfs voor op schema. Verder leverden leveranciers al grotendeels voor aanvang van de coronacrisis, van vertraging is daarom geen sprake”, vertelt hij tevreden. Het bouwpersoneel houdt zich volgens Zomerdijk goed aan de RIVM-voorschriften. “Hier hangen flyers met daarop de regels. We hebben meer momenten om te ‘schaften’ waardoor het rustiger is in de keet en op veel plekken ligt extra zeep.”

Schaften in kleine groepjes

Uitvoerder/bouwer Gert van der Veer van Ooms Bouw & Ontwikkeling vertelt een stukje verderop op de bouwplaats dat ook ‘zijn’ bouwvakkers schaften in kleine groepjes tegelijk. “Op veel plekken hangen formulieren met informatie, de bouwvakkers wassen regelmatig hun handen, overal zijn schoonmaakdoekjes en flesjes alcohol te vinden en de schoonmakers werken twee keer zo vaak.” Ook hier is geen sprake van noemenswaardige vertraging door het coronavirus, vertelt Van der Veer. “We werken veel met zzp’ers, zij willen graag werken.” Het bedrijf bouwt in de Straatjes 37 woningen, bestaande uit vrijstaande huizen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen. Zestien woningen zijn nagenoeg opleverklaar.

Schoon en op schema

De wethouder sprak op de bouwplaats van het voormalige mavo-veld aan de Dokter Wilminkstraat in Noord-Scharwoude met bedrijfsleider Per Rinkel van Bouwburo Tauber. Hier worden eind 2021 zestien twee-onder-een kap woningen en een appartementengebouw met 28 appartementen opgeleverd. Rinkel heeft meer materiaal ingekocht dan strikt nodig was om voor de zekerheid voor te sorteren op een eventuele tweede golf van besmettingen. Een extra bouwkeet zorgt voor meer spreiding en in deze fase werken niet veel mensen tegelijk op de bouwplaats.

Op de bouwlocatie van de nieuw te bouwen supermarkt Deen aan de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude sprak Jongenelen met hoofduitvoerder Kees Otis van aannemingsbedrijf Wit Wognum BV. Otis: “Onze medewerkers rijden hiernaartoe met maximaal twee mensen in een auto en we reinigen de keet twee keer per dag. Verder houden we ons aan de anderhalve meter-regel. Het werk ligt op schema.” Naast hem staat manager vastgoed & acquisitie Jan van Rhienen van Deen. Hij is blij met de gang van zaken en laat weten dat de oplevering van zijn winkel volgend jaar bouwvak staat gepland.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws