Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Initiatievencampagne groot succes: 5 initiatieven krijgen ondersteuning bij de uitvoering

door | 14 juli 2021 | Gemeentenieuws

De initiatievencampagne om Langedijk mooier, sportiever, gezelliger of groener te maken heeft geresulteerd in 5 winnende initiatieven. De meeste stemmen gingen naar het initiatief voor wandelbankjes in alle kernen en wijken in Langedijk. Ook waren er veel stemmen voor groene schoolpleinen, de aanleg van een hondenspeeltuin, ‘Sint Pancras in ’t groen!’ en ‘Sint Pancras (Beverplein) verbind’. De winnende initiatieven krijgen financiële ondersteuning bij de uitvoering.
‘Wat zou jij doen met 75.000 euro om Langedijk mooier, sportiever, gezelliger of groener te maken?’ Deze vraag stelde de gemeente in april aan alle inwoners van Langedijk, als start van de initiatievencampagne. Er zijn 33 initiatieven ingediend, daarvan zijn 10 initiatieven als haalbaar beoordeeld en doorgegaan naar de stemronde. Elke Langedijker van 12 jaar en ouder kon van 18 juni tot en met 7 juli stemmen op één of meerdere initiatieven. In totaal hebben 3.419 mensen een voorstel gedaan om de beschikbare 75.000 euro te verdelen. We zijn trots op de betrokkenheid die daaruit spreekt.
De initiatievencampagne Langedijk is onderdeel van het kernenbeleid om samen met inwoners en ondernemers te zorgen voor sterke en vitale dorpen. De initiatievencampagne gaf de samenleving ruimte om met initiatieven te komen die bijdragen aan de vitaliteit van onze gemeente. Meer informatie over de campagne en de winnende initiatieven is te vinden op samenwerkenlangedijk.nl/initiatieven. De gemeente neemt op korte termijn contact op met de initiatiefnemers om de uitvoering van en de ondersteuning bij hun initiatieven te bespreken.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws