Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Inzet van politie honden zorgt ervoor dat er 4 inbrekers op heterdaad betrapt worden

door | 9 november 2020 | 112 regio, Heerhugowaard

Door de inzet van 2 politie honden is de politie erin geslaagd om vier inbrekers aan te houden. De vier mannen zijn op heterdaad betrapt tijdens een inbraak aan de Hyperionlaan in Heerhugowaard. Nadat de melding rond 02:00 uur binnen kwam, werd de omgeving afgesloten door agenten van de politiekorpsen uit Heerhugowaard, Alkmaar en Schagen.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een getuige vier mannen had zien wegrennen, toen de politie honden werden ingezet duurde het niet lang voor de eerste verdachte kon worden aangehouden. De hond die deze verdachte had gevonden vond bovendien spullen die zeer waarschijnlijk zijn buitgemaakt bij de inbraak, maar tijdens het vluchten zijn weggegooid.

Tijdens de zoektocht spotte een hondegeleider drie mannen die het snel op een rennen zetten. Eén van hen liep rechtstreek op de andere hond af waardoor hij ook kan worden aangehouden. De laatste 2 verdachte werden door de honden gevonden tussen de bosjes langs de waterkant. Deze lieten zich zonder verzet aanhouden.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws