Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Kerstbomeninzameling Langedijk dit jaar anders dan normaal

door | 24 december 2020 | Gemeentenieuws

De kerstbomeninzameling in gemeente Langedijk gaat in 2021 anders dan de inwoners gewend zijn. De traditie dat kinderen voor een zakcentje oude kerstbomen inzamelen en inleveren bij de gemeente, vervalt dit keer door corona. De gemeente zal nu zelf de kerstbomen komen ophalen in de wijken.

De gemeente haalt de kerstbomen in de week van 11 januari op. Inwoners wordt gevraagd op de ophaaldag de kerstbomen neer te leggen op de opstelplaatsen waar ook de rolemmers worden neergezet. Kerstbomen mogen alleen op de ophaaldag op de opstelplaats gelegd worden, voor die tijd moeten de inwoners de boom op eigen terrein bewaren.

Het ophaalschema ziet er als volgt uit:

Maandag 11 januari: Westerdel en Mayersloot-west/bedrijventerrein Zuiderdel
Dinsdag 12 januari: Sint Pancras/Koedijk
Woensdag 13 januari: Oudkarspel/noordelijk deel Noord-Scharwoude
Donderdag 14 januari: zuidelijk deel Noord-Scharwoude
Vrijdag 15 januari: Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk

Wie zijn boom eerder het huis uit wil hebben, kan deze wegbrengen naar het afvalbrengstation op Bedrijvenpark Breekland aan Berrie 8 in Oudkarspel.

De kerstboom kan niet in de rolemmer met groene deksel. De stammen van de bomen composteren namelijk niet. Om die reden voert de gemeente ze apart af.

Afvalwijzer
De ophaaldata van kerstbomen en overige afvalinzameling zullen binnenkort ook in de online Afvalwijzer (www.mijnafvalwijzer.nl) te vinden zijn.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws