Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Kiki Musampa opent Krajicek Playground in Ede

door | 22 april 2022 | Evenementen, Gelderland, Sport

Ede – Na de wijken Veldhuizen en Ede Zuid komt er een derde Krajicek Playground aan de Sint Hubertus. Initiatiefnemer Kiki Musampa, oud profvoetballer van Ajax en oud wijkbewoner opent vrijdag 29 april rond 16.00 uur de naar hem genoemde sport- en speelvoorziening voor de buurt.

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkteam Ede Centraal, de bewoners werkgroep, Malkander, Sportservice De Vallei en de Krajicek Foundation. De opening van de Krajicek Playground wordt een echt wijkfeest. Tot 18.00 uur zijn er diverse leuke en sportieve activiteiten en er zijn hapjes en drankjes.

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

Op een Krajicek Playground zijn Scholarshippers rolmodellen in de wijk. Zij zetten zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten en werkt dit voor de hele buurt positief. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei.

Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen en mee te doen met de activiteiten.

In het kort:

Datum: Vrijdag 29 april 2022

Tijd: 15.30 – 18.00 uur

Adres: Playground aan de Sint Hubertus, Ede

Leeftijd: Alle leeftijden

Deelname: Gratis

 

Contactpersoon ter plaatse:

Regiomanager Angelique Rozeboom, 06- 5151 2462

Rolmodellen

Regiomanager Angelique Rozeboom van de Krajicek Foundation: “Deze Playground is tot stand gekomen doordat Kiki Musampa contact met ons opnam. Er waren weliswaar al wel 2 Playgrounds in Ede, maar Kiki gaf aan dat juist deze wijk er wel een kon gebruiken. Zo zijn de gesprekken met de gemeente Ede begonnen en zie hier het resultaat!”

Op de Playground zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. “Belangrijke partners voor ons daarin zijn gemeente Ede en Sportservice De Vallei. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Dit zijn jongeren in de omgeving van de Playground die zich in ruil voor een studiebeurs willen inzetten voor de buurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek is én blijft!”

“Ook op deze nieuwe Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Rozeboom.

Krajicek Foundation in Ede

Momenteel zijn er diverse Scholarshippers vanuit de Krajicek Foundation actief in Ede. Zij zorgen er samen met de partners voor dat vele kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen, wat helpt om de beste versie van zichzelf te kunnen worden.

Met de opening van deze Playground, liggen er drie Krajicek Playgrounds in Ede.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws