Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Klopjacht op jongeren in Stad van de Zon

door | 30 augustus 2023 | 112 regio, Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Een laaghangende politiehelikopter, achter bosjes schuilende jongeren of juist hard rennend op de vlucht voor politieagenten in uniform. Het kan zomaar gebeuren op donderdag 7 september. Heerhugowaard-Zuid is dan het toneel voor Hunters. Een levensecht spel waarin jongeren uitgedaagd worden uit handen van politie en handhaving te blijven. Gemeente Dijk en Waard waarschuwt inwoners voor mogelijke, kortdurende overlast en wenst jongeren, politie en handhaving veel plezier!

Hunters is een spel dat bekend is van televisie. Hierin moeten voortvluchtigen uit handen blijven van ‘hunters’. Deze medewerkers van politie en handhaving kunnen daarbij alle mogelijke opsporingsmethoden en technieken inzetten. Het vraagt veel creativiteit, slimheid en stressbestendigheid van alle deelnemers. Jongeren uit Dijk en Waard van 12 tot en met 23 jaar kunnen zich aanmelden om mee te doen.

Overlast mogelijk

Het spel wordt zo echt mogelijk gespeeld. Dat betekent dat overlast mogelijk is door een laagvliegende helikopter of geren en geschreeuw op straat. Uiteraard letten de deelnemers goed op de veiligheid van zichzelf en anderen in het jachtgebied. Van het spel worden video-opnamen gemaakt om te delen op social media. Het spel start om 18.00 uur bij Wijkcentrum De Zon en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Jongeren en politie leren elkaar kennen

Natuurlijk is het doel van het spel om uit handen van politie te blijven, maar het spel wordt georganiseerd met nog een ander doel voor ogen. Door op deze manier een spel te spelen komen jongeren op een positieve en ontspannen maar ook juist spannende manier in aanraking met politie. Bij aanvang van het spel zal de politie kennismaken met de jongeren en iets vertellen over hun werk. Het spel wordt georganiseerd door MET Dijk en Waard en politie, in samenwerking met gemeente, boa’s, Wijkcentrum De Zon en Woonwaard.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws