Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Koninklijke Erepenning voor DTS

door | 21 juni 2022 | Nieuws, Regio nieuws, Sport

Burgemeester Peter Rehwinkel heeft afgelopen vrijdag een Koninklijk Erepenning uitgereikt aan Sportvereniging DTS (Door Training Sterk) uit Oudkarspel. De vereniging ontving de koninklijke waardering vanwege haar 100-jarig bestaan. DTS-voorzitter Jan van der Ben nam de penning in ontvangst bij de officiële receptie tijdens de feestweek 100 jaar DTS.

De honderdste verjaardag van de vereniging was vorig jaar al een feit. Door het coronavirus moesten de jubileumfestiviteiten van DTS echter worden uitgesteld. Maar van 11 tot en met 18 juni 2022 vierde de amateurvoetbalvereniging alsnog haar honderdste verjaardag met een feestelijk en sportief jubileumprogramma.

DTS werd op 21 februari 1921 opgericht en heeft Sportpark Sint Maarten in Oudkarspel als thuisbasis. De sportvereniging heeft op dit moment zo’n 500 voetballende leden in alle leeftijden. DTS kan rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zich elke week inzet om het voor iedereen mogelijk te maken om plezier te beleven aan voetbal.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De aanvraag moet worden voorzien van een goede onderbouwing met een aantal voorwaarden.

Voormalig gemeente Langedijk heeft de vereniging er op geattendeerd dat zij, met zicht op het honderdjarig bestaan, in aanmerking kon komen voor de penning. Het aanvraagproces is door DTS helemaal doorlopen en met positief resultaat: de Koning heeft bevonden dat de sportvereniging de Koninklijke Erepenning heeft verdiend. DTS heeft nu ook het recht op briefpapier of gedrukte stukken melding van de onderscheiding te maken.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws