Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Koninklijke onderscheiding voor vijf Heerhugowaarders

door | 26 april 2021 | Gemeentenieuws

Heerhugowaard, 26 april 2021
 
Burgemeester Bert Blase reikt maandag 26 april namens de Koning aan vijf inwoners een Koninklijke Onderscheiding uit. Alle vijf Heerhugowaarders worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus worden de gedecoreerden apart van elkaar uitgenodigd tussen 10.30 tot 13.00 uur. De burgemeester ontvangt elke gedecoreerde apart in de raadszaal van het gemeentehuis, waarbij hij na een korte toespraak de decoratie uitreikt. Een familielid zal de onderscheiding bij de gedecoreerde opspelden. Er wordt per gedecoreerde 30 minuten gereserveerd voor een ontvangst/fotomoment.
Pers kan hierbij helaas niet aanwezig zijn. De gemeente kan desgewenst de foto’s naderhand toesturen (wanneer ook gedecoreerden daar toestemming voor geven). De uitreiking van de koninklijke onderscheidingen is maandag via een livestream te volgen op de website gemeentebestuur.heerhugowaard.nl/vergaderingen.
De gedecoreerden zijn:De heer R.M de Vos (83 jaar)
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer de Vos is sinds 1978 actief als vrijwilliger bij het woonzorgcentrum Esdégé Reigersdaal, waar hij activiteiten met de cliënten onderneemt en fungeert als camera- en geluidsman. Tevens is hij al jaren vrijwilliger bij de rooms-katholieke kerk Heilig Hart Parochie in Heerhugowaard. Hier fungeert hij ook als camera-, geluids- en montageman en zorgt voor de livestreams van de diensten.
Daarnaast is hij sinds 2003 actief als vrijwilliger en secretaris (2003-2017) bij de Katholieke Bond Ouderen in Heerhugowaard. De decorandus is tevens actief geweest als vrijwilliger bij de Verkeersgroep Heerhugowaard Noord en was van 1992 tot 2002 bestuurslid van het Oranje Comité Heerhugowaard. Ook zette hij zich in het verleden in als vrijwilliger bij de lokale omroep Herato en was hij als medeoprichter, secretaris en voorzitter betrokken bij de Filmclub in Heerhugowaard.

De heer P.R. van Langen (82)
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer van Langen is sinds 2005 bestuurslid van KBO ’t Kruis. Hij verzorgde hier de
ledenadministratie en professionaliseerde deze. Ook was hij coördinator van het koersballen en de seniorengym. Hij haalde ouderen op voor de spelmiddagen en organiseerde in de zomer tweewekelijkse fietstochten. Sinds 2008 zet de heer van Langen zich ook in als vrijwilliger en coördinator groenonderhoud bij de R.K. Parochie van de Heilige Familie. Hij hielp in 2011 bij de renovatie van de begraafplaats.
Verder is de decorandus sinds 2010 actief als tuin- en vervoersvrijwilliger voor Wonen Plus Welzijn. Voor De Pieter Raat Stichting wandelt hij sinds 2019 met cliënten die in een rolstoel zitten of met rollator lopen. Ook begeleidt hij cliënten die meedoen met langere wandelactiviteiten.

Mevrouw N. Douwstra-Kaspers (79)
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Douwstra-Kaspers is sinds 1992 actief als vrijwilliger bij de Roeivereniging OSSA in Heerhugowaard, waar ze onder meer twintig jaar lang verantwoordelijk was voor de kantine en diverse wedstrijdploegen aanstuurde. Tegenwoordig maakt ze deel uit van de kantinecommissie en verzorgt zij mede de catering bij speciale activiteiten.
Mevrouw was in het verleden ook lid van de ouderraad van de OBS de Blauwe Reiger, penningmeester en vrijwilliger bij de Koninklijke EHBO-vereniging Heerhugowaard, lid van de kantinecommissie van Korfbalvereniging Apollo en vrijwilliger bij de bibliotheek van de Scholengemeenschap Huygenwaard.

De heer S.J.M. Buter (79)
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Buter is al jaren vrijwilliger bij de parochie Heilig Hart van Jezus in Heerhugowaard. In 1970 zette hij zich in voor de aanleg en uitbreiding van het kerkhof en sinds 1980 is hij lid van de commissie Kerk aan het werk en draagt hij zorg voor het onderhoud van de kerk en de tuin en het opknappen van de kerktoren.
Daarnaast is de heer Buter ondersteuner van diverse oudere buurtbewoners en zet hij zich ook in als vrijwilliger bij de Zuster van Burendag. Verder was hij in het verleden actief als vrijwilliger bij de voetbalvereniging Hugo Boys, Stichting Dorpshuis (hier ondersteunde hij bij de verbouwing van het dorpshuis) en bij zorginstelling Reigersdaal.

De heer S.A. Brinkerink (75)
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Brinkerink is sinds 1997 actief als vrijwilliger en interim voorzitter (2013-2015) bij de Roeivereniging Ossa. Hij fungeert als voorzitter van de nieuwbouwcommissie en maakt deel uit van de onderhoudscommissie. Na een grote brand in 2003 die de botenloods, alle boten en het verenigingsgebouw verwoestte, had hij een sturende en leidende rol bij het plaatsen van noodgebouwen.
Van 1991 tot 2020 was de heer Brinkerink tevens voorzitter van en vrijwilliger bij de Stichting Artotheek. Hij zette zich in voor de kunstuitleen en ontwikkelde een coderingssysteem voor het beheer van de kunst. Ook vervulde hij tien jaar lang het voorzitterschap van de Commissie Beeldende Kunst. Deze commissie heeft de gemeente Heerhugowaard geadviseerd in kunstopdrachten voor de openbare ruimte.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws