Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Laatste reeks werkzaamheden aan Leeghwaterbrug

door | 10 maart 2020 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard

Tot eind maart wordt de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar een paar keer afgesloten om de laatste werkzaamheden af te ronden. Bekijk hier op welke dagen de brug is afgesloten.

De weg wordt opnieuw geasfalteerd, verkeersborden en vangrails geplaatst en de wegmarkering wordt aangebracht. Eind maart wordt de Leeghwaterbrug in beide richtingen opengesteld voor het verkeer, mits de weersomstandigheden blijven meewerken.

Afsluiting Heerhugowaard richting A9

Voor wegverkeer van Heerhugowaard richting de A9 is de Leeghwaterbrug afgesloten op de volgende dagen en tijdstippen:

  • donderdag 5 maart 20.00 uur tot vrijdag 6 maart 6.00 uur
  • vrijdag 6 maart 10.00 uur tot maandag 9 maart 6.00 uur. Let op! Op 7 maart is de brug open tussen 16.00 uur en 19.00 uur, vanwege de AZ-wedstrijd
  • maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart: iedere avond/nacht van 20.00 uur tot 6.00 uur

Afsluiting A9 richting Heerhugowaard

Voor wegverkeer van de A9 richting Heerhugowaard is de Leeghwaterbrug afgesloten van:

  • vrijdag 6 maart 21.00 uur tot en met zaterdag 7 maart 20.00 uur

Eind maart vindt er in beide richtingen nog een aantal afsluitingen plaats. Daarover volgt nog een bericht zodra de data en tijden bekend zijn.

Omleidingsroutes

Voor de afsluitingen geldt voor het wegverkeer een omleiding over de Westring van Alkmaar (N9). Bedrijventerrein Boekelermeer is te bereiken via het Kooimeerplein.

Bereikbaarheid AZ-stadion tijdens wedstrijd

Vanwege de AZ-wedstrijd op zaterdagavond 7 maart is de Leeghwaterbrug tussen 16.00 uur en 19.00 uur vanuit Heerhugowaard open. Na de wedstrijd kan het verkeer vanuit het stadion via de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard rijden. Houd rekening met extra verkeersdrukte.

Pontje en fietsbruggen

Het pontje vaart tot de openstelling van de brug op maandag tot en met vrijdag tussen 6.15 en 18.30 uur en tijdens wedstrijden van AZ.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws