Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Langedijk bezorgt reisdocumenten en rijbewijs bij u thuis

door | 14 juli 2021 | Gemeentenieuws

Gemeente Langedijk bezorgt vanaf vandaag gratis het door u aangevraagde paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij u thuis, op het werk of op elke andere door u gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). AMP Groep bezorgt de documenten namens de gemeenten op een door u gewenst moment, óók ’s avonds en in het weekend.

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard breiden met deze nieuwe bezorgservice hun dienstverlening uit. Verantwoordelijk wethouder Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk: “We hebben onze dienstverlening uitgebreid met deze service. Voortaan kunnen alle inwoners van Langedijk en Heerhugowaard hun rijbewijs of reisdocument ook thuis laten bezorgen. We bieden u het gemak dat u uw (reis)document op een door u zelf gekozen plek en tijdstip in ontvangst kunt nemen. En het bespaart u een extra reis naar het gemeentehuis.”
Weet u dat u voor veel producten al helemaal niet meer naar het gemeentehuis hoeft te komen? Wilt u een verhuizing doorgeven, een parkeervergunning of een uittreksel aanvragen? Dit kunt u direct regelen op www.gemeentelangedijk.nl. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “In de komende tijd zullen we steeds meer diensten online aanbieden. Zo kunt u vanaf uw bank of keukenstoel uw zaken met de gemeente regelen. En heeft u geen internet of wilt u toch gewoon liever langs komen, dat blijft natuurlijk mogelijk.”

Zelf uw bezorgmoment kiezen
Binnen vijf dagen na de aanvraag van het document ontvangt u een e-mail en sms zodra het gereed is. Via mijnafspraak.nl kunt u vervolgens kiezen waar en wanneer u het bezorgd wilt hebben.
Een dag voor de afspraakdatum krijgt u ‘s avonds bericht met een tijdvenster van twee uur waarin de AMP Groep-medewerker langskomt. U kunt op de dag van de afspraak rond 7.30 uur zien welke medewerker er langskomt en zodra de bezorger onderweg is ontvangt u een bericht met de geschatte aankomsttijd.
De medewerker controleert bij aankomst uw identiteit aan de hand van het nieuwe document en overhandigt u het product. Indien van toepassing neemt de medewerker het oude document in en maakt dit in uw bijzijn ongeldig.

Wie niet beschikt over een internetverbinding kan nog steeds zijn product laten bezorgen. In dat geval wordt u binnen vijf werkdagen na uw aanvraag gebeld om een afspraak te maken. Bezorging is niet mogelijk bij een spoedaanvraag of als het oude paspoort of identiteitskaart een geldig visum bevat dat u nog wilt gebruiken. In deze gevallen haalt u uw paspoort en identiteitskaart af bij het gemeentehuis.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws