Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Langedijk en Heerhugowaard bieden horecaondernemers ‘slimme’ desinfectiezuil

door | 26 april 2021 | Heerhugowaard, Langedijk, Regio nieuws

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard en KHN Langedijk & Heerhugowaard bieden horecaondernemers die lid zijn van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in deze gemeenten een multifunctionele desinfectiezuil aan. Met de gratis zuilen willen de gemeenten hun horecaondernemers helpen om hun gasten coronaproof te ontvangen.

Coronaproof

Het idee voor het gratis verspreiden van de multifunctionele desinfectiezuilen is een initiatief van KHN Langedijk en Heerhugowaard. De zuilen worden betaald met financiële steun vanuit het coronasteunfonds die beide gemeenten hebben opgericht voor verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Voorzitter KHN Heerhugowaard, Rik Jonk: “Het afgelopen jaar hebben horecaondernemers veel geld geïnvesteerd om hun gasten coronaproof te kunnen ontvangen. Dit loopt al gauw op tot duizenden euro’s. Dankzij de financiële steun vanuit dit steunfonds kunnen we deze ondernemers enigszins tegemoet komen.”

Nu én in de toekomst

Met de digitale desinfectiezuilen speelt KHN in op de actuele situatie én op de toekomst. De ondernemers kunnen de multifunctionele desinfectiezuilen inzetten voor het desinfecteren van de handen, maar ook voor het tonen van veiligheidsinstructies, afnemen van triage, gasten laten inchecken en het verzamelen van klantgegevens. “Met de PixioDispenser kunnen horecagelegenheden op eenvoudigere wijze de voorzorgsmaatregelen naleven. Een mooie oplossing die verantwoord ondernemen mogelijk maakt en tijd bespaart,” vertelt Rik de Vries, commercieel manager van Pixio.

Platform

De QR-code op de zuil verwijst naar het gezamenlijke platform van alle bij KHN aangesloten horecazaken in Langedijk en Heerhugowaard. Rik Jonk: “Als een horecazaak vol zit, kan de gast op de zuil zoeken naar een alternatief. Via de zuil kan je zien welke horecazaak op dat moment wel plek heeft.”

Uitsluitend voor KHN-leden

Alleen ondernemers die aangesloten zijn bij KHN komen in aanmerking voor een gratis ‘slimme’ desinfectiezuil. Horecaondernemers die t/m 30 juni alsnog besluiten om lid te willen worden van KHN, kunnen uiteraard ook aanspraak maken op de desinfectiezuil.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws