Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Langedijker college stemt in met woningbouw langs Industriestraat

door | 9 september 2021 | Gemeentenieuws

Het college van Langedijk heeft recent ingestemd met het plan van Kuin Vastgoedbeleggingen B.V. voor de bouw van 32 huurwoningen langs de Industriestraat in Noord-Scharwoude. Het gaat om een nieuw appartementengebouw op de plek waar o.a. een staalbouwbedrijf en een groentehandel waren gevestigd. Drie gebouwen worden gesloopt en hier komt nieuwbouw voor in de plaats.

Huurwoningen
Het plan gaat uit van een appartementengebouw met 32 vrije sector huurwoningen. De architectuur van het gebouw sluit aan bij de nieuwbouw op het omliggende Veilingterrein. Parkeren vindt deels plaats in (toekomstig) openbaar gebied, achter het gebouw. Het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de gemeentelijke normen.

Wethouder Jongenelen: “Ik ben zeer blij dat deze locatie tot ontwikkeling kan worden gebracht. De gemeente Langedijk en gebiedsontwikkelaar BPD hebben in het verleden behoorlijke inspanningen verricht om dit mogelijk te maken. Ook ben ik als wethouder Wonen verheugd dat we met de realisatie van 32 huurwoningen kunnen bijdragen aan de woningbehoefte. In de gemeente bestaat een grote behoefte aan huurwoningen, ook in de vrije sector.”

Bouw
De gemeente Langedijk en Kuin hebben overeenstemming over de woningbouwontwikkeling bereikt. Met de ondertekening van de exploitatieovereenkomst hebben zij dit bevestigd. Kuin heeft inmiddels de omgevingsvergunning ingediend. Nadat de vergunningsprocedure is doorlopen, wil Kuin najaar 2021 de bestaande opstallen gaan slopen en begin 2022 starten met de bouw van het appartementengebouw. Naar verwachting is het nieuwe appartementengebouw het derde kwartaal 2023 gereed. Voor meer informatie over het project verwijzen wij u graag naar Suzanne Kuin van Kuin Vastgoedbeleggingen B.V.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws