Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Langedijkse Daphne van Domselaar opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Rusland

door | 8 september 2020 | Langedijk, Nieuws, Sport

Bondscoach Sarina Wiegman heeft dinsdag 24 spelers opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Rusland op 18 september. Keeper Daphne van Domselaar is de enige debutant, omdat Loes Geurts door een blessure ontbreekt.

De twintigjarige Van Domselaar speelt bij FC Twente en keepte al meerdere duels in de Vrouwen Eredivisie, waaronder afgelopen weekend bij de start van het nieuwe seizoen tegen Ajax. De 34-jarige Geurts liep een hersenschudding op en is daardoor afwezig.

FC Twente-middenvelder Sisca Folkertsma is voor het eerst sinds de Algarve Cup van vorig jaar oproepen. De selectie van Wiegman kent verder de bekende namen.

Omdat recordinternational Sherida Spitse vooralsnog niet is vrijgegeven door haar Noorse club Valerenga – Spitse zou bij aankomst in Rusland in quarantaine moeten – bevat de selectie nu 24 in plaats van 23 namen.

De Oranjevrouwen spelen op 18 september in Moskou de zevende wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks op weg naar het eindtoernooi in 2022. Nederland won alle zes duels tot dusver. Rusland heeft negen punten na vier wedstrijden.
Bron Nu.nl

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws