Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

LARGAS-verkeersplein en rotonde Langedijk (N504): monitoring op veiligheid en doorstroming

door | 25 augustus 2020 | Langedijk, Nieuws, Regio nieuws

De provincie Noord-Holland verricht van 31 augustus tot en met 13 september 2020 verkeersmetingen bij het LARGAS-verkeersplein en de enkelstrooksrotonde in Langedijk (N504).

Camerasysteem bij LARGAS en rotonde

Het LARGAS-verkeersplein (LAngzaam Rijden GAat Sneller) is de oplossing waarbij voorrang wordt gegeven aan de hoofdrijrichting via een voorrangsplein. Deze oplossing leidt tot lagere snelheden op de kruising en een continue doorstroming van verkeer. Al eerder werd bij het LARGAS-verkeersplein en de rotonde gemonitord op veiligheid en doorstroming. Nu het LARGAS-verkeersplein en de rotonde enige tijd in gebruik zijn, vinden de metingen nogmaals plaats. Een tijdelijk camerasysteem wordt op 27 augustus geplaatst. De metingen worden verricht van maandag 31 augustus tot en met zondag 13 september. De camera’s worden op 22 september weggehaald. Het verkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Veel aandacht voor veiligheid en doorstroming

In het jarenlange voortraject van het project ‘LARGAS-verkeersplein en rotonde Langedijk’ was al veel aandacht voor veiligheid en doorstroming. In de afgelopen jaren is in nauwe samenwerking met de gemeente Langedijk veel onderzoek naar deze aspecten gedaan. Uit al het onderzoek bleek dat het LARGAS-verkeersplein en de enkelstrooksrotonde voor alle weggebruikers de beste optie was. De metingen zijn bedoeld om deze uitgangspunten nogmaals te toetsen. Blijken desondanks aanpassingen nodig, dan gaat de provincie daarmee aan de slag.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws