Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Leontien Kompier zwaait af als waarnemend burgemeester Langedijk

door | 16 november 2021 | Gemeentenieuws, Langedijk

De nieuwe gemeente Dijk en Waard is met ingang van 1 januari 2022 een feit en met ingang van die datum houdt de gemeente Langedijk op te bestaan. Wat betekent dat voor onze huidige waarnemend burgemeester Leontien Kompier?
De gemeenteraad van Langedijk ontving eind oktober het bericht van de Commissaris van de Koning, dat de waarnemend burgemeester van Langedijk per 1 januari 2022 zal worden ontheven uit haar functie. Na de verkiezingen zal de Commissaris van de Koning een nieuwe waarnemend burgemeester benoemen voor de periode tot dat de kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dat betekent dat het waarnemerschap van burgemeester Kompier op 1 januari afloopt.
Geworteld in de regio
Begin maart 2018 trad Leontien Kompier aan als interim-burgemeester van Langedijk. Leontien keerde als het ware terug naar haar roots: geboren in Haarlem en schoolgaand in Oudorp en Alkmaar maakte dit haar periode als burgemeester extra speciaal. Mede daarom heeft ze zowel de gemeente Langedijk als de regio in haar hart gesloten. Ze voelt zich sterk verbonden met dit gebied en ‘haar’ mensen.
Kijken naar wat wel kan
In de coronaperiode leerde Langedijk haar kennen als burgemeester én als burgermoeder. Steeds kijkend naar wat wel kon binnen de landelijke en lokale richtlijnen. En zoals ze dat zelf noemde: ‘makelend en schakelend’ op de achtergrond. Initiatieven, mensen en organisaties verbindend om zo de kracht van samen te benutten. Zo bracht deze periode haar nog dichter bij de organisaties en de inwoners van de gemeente, waarbij lief en leed werd gedeeld. De ondernemers, in het bijzonder de horeca, hadden het moeilijk en kregen veel aandacht.
Regionale en landelijke betrokkenheid
Terugkijkend naar wat er gezamenlijk is gerealiseerd, op weg naar de fusie Langedijk en Heerhugowaard, neemt Leontien straks met een tevreden gevoel afscheid van de gemeente Langedijk. De verbondenheid met inwoners, ondernemers en de goede collegiale samenwerking geldt ook breder. Naast waarnemend burgemeester van Langedijk is Leontien ook vicevoorzitter van de regio Alkmaar. Ze zet zich provinciaal en landelijk actief in voor de belangen van regio en provincie.
De puntjes op de i
Gericht op de toekomst blijft zij alle ontwikkelingen rondom de nieuwe gemeente actief volgen. Voor de komende weken gaan nog even de puntjes op de i wat betreft de voorbereiding van de fusie en het naderend afscheid van raad en college.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws