Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Maarten Poorter voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Dijk en Waard

door | 19 mei 2022 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk

De gemeenteraad van Dijk en waard draagt Maarten Poorter (43) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente Dijk en Waard. Maarten Poorter is momenteel stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost.

Maarten Poorter is sinds 2018 stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost. Naast het voorzitterschap van dit Dagelijks Bestuur heeft hij daar ook inhoudelijke portefeuilles, onder andere openbare orde en veiligheid, Sociaal Domein, economie en sport en recreatie. Voorafgaand aan het stadsdeelvoorzitterschap was Poorter 8 jaar raadslid van de gemeenteraad van Amsterdam. Gedurende 15 jaar was hij ondernemer met een training/adviesbureau op het terrein van democratische versterking.

Maarten Poorter woont in Amsterdam, samen met partner en 4 kinderen, en is lid van de PvdA.

De heer Poorter is een ervaren en betrokken bestuurder die vol enthousiasme aan de slag gaat als de eerste kroonbenoemde burgemeester van Dijk en Waard.
In de raadsvergadering van 18 mei 2022 deelde de voorzitter mee dat de raad heeft besloten Maarten Poorter aan te bevelen als burgemeester van de gemeente Dijk en Waard. Deze aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die bereidt het Koninklijk Besluit voor waarbij de nieuwe burgemeester wordt benoemd. Naar verwachting wordt de heer Poorter in een bijzondere raadsvergadering op woensdag 13 juli beëdigd door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, de heer Arthur van Dijk. Tot die tijd vervult Peter Rehwinkel het ambt van waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws