Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Magentazorg (her)opent COVID-unit voor coronapatiënten uit de regio

door | 4 november 2020 | Regio nieuws

Maandag 2 november heeft Magentazorg de tijdelijke COVID-unit heropend op de begane grond van Revalidatiecentrum Magentazorg. De COVID-unit is een afgesloten afdeling waar in eerste instantie 6 coronapatiënten uit de hele regio worden opgenomen die wat langer de tijd nodig hebben om te herstellen.

De opnieuw ingerichte speciale COVID-unit biedt in eerste instantie plaats aan 6 coronapatiënten. Patiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te verblijven maar nog niet terug naar huis kunnen keren, kunnen hier herstellen. De COVID-unit is apart van het revalidatiecentrum, geïsoleerd en met een eigen ingang. Er is een COVID-team gerealiseerd van eigen zorgmedewerkers van Magentazorg. Het gaat om een team van vaste medewerkers waaronder verpleegkundigen, behandelaren, artsen en schoonmaakmedewerkers.

Tijdens de eerste coronagolf stelde Revalidatiecentrum Magentazorg 24 plaatsen beschikbaar. Met het heropenen van de COVID-unit pakt Magentazorg wederom haar maatschappelijke, professionele én noodzakelijke rol om het ziekenhuis te ontlasten. Zo kan het ziekenhuis de opnamecapaciteit behouden om acute patiënten op te kunnen nemen. Het heropenen van de unit heeft geen gevolgen voor de reguliere revalidatiezorg; alle behandelingen binnen Revalidatiecentrum Magentazorg gaan gewoon door.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws