Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Man overleden bij schietpartij bij metrostation Coolhaven

door | 12 juli 2022 | 112 Politie

Rotterdam – Bij metrostation Coolhaven is zondagavond een man overleden. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding van een schietpartij bij dit metrostation in Rotterdam. De hulpverleners die snel ter plaatse waren, begonnen met de reanimatie. Helaas konden zij niets meer voor het slachtoffer betekenen. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het rechercheteam dat onderzoek verricht naar de dodelijke schietpartij heeft de identiteit van het dodelijke slachtoffer kunnen achterhalen. Het blijkt een 31-jarige Rotterdammer te zijn.

Het onderzoek dat direct na de schietpartij startte is volop bezig met het uitkijken van camerabeelden, horen van getuigen en het onderzoeken van sporen. In de directe omgeving wordt een buurtonderzoek gehouden. Bewoners van een flat aan de overkant van het metrostation zijn gisteren erg geschrokken toen 1 van de kogels een ruit op de 4e etage vernielde. Gelukkig vielen hier geen gewonden.

Beelden uploaden
Veel bewoners hebben aan de oproep om beeldmaterieel te sturen gehoor gegeven. Nog steeds is het team geïnteresseerd in beelden. Na het incident is er een donkerkleurige auto weggereden in de richting van de Claes de Vrieslaan. Het team vraagt om beelden met hen te delen uit de directe omgeving maar ook uit de omgeving van Claes de Vrieslaan, Nieuwe Binnenweg en de Rochussestraat. Met name de eigenaars van een Tesla worden dringend gevraagd om, als u tussen 21.00 uur en 22.00 uur in deze buurt bent geweest, om deze beelden met de politie te delen. Uploaden kan via deze pagina.

 

Momenteel hebben we nog geen verdachte(n) aangehouden. Het onderzoek startte direct na de schietpartij, getuigen worden gehoord en camerabeelden worden veiliggesteld. We kunnen nog geen signalement delen. Ook is nog niet bekend of er 1 of meerdere personen bij betrokken waren. We hebben van getuigen begrepen dat er een donkere auto is weggereden na de schietpartij.

Het onderzoek is in volle gang. Metrostation Coolhaven bevindt zich in een druk gebied, waarschijnlijk zijn er veel mensen getuige geweest van deze schietpartij. We krijgen ook al veel beeldmateriaal doorgestuurd, waarvoor dank! Blijf dat vooral doen, want wij kunnen alle tips gebruiken. Dus heeft u iets gezien/ gehoord of kunt u meer vertellen over de toedracht? Neem dan contact op met ons. Er zijn meerdere manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door te bellen naar 0900-8844 of anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws