Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Man veroordeeld tot 2 jaar celstraf na verkrachting in trein

door | 26 mei 2021 | 112 regio

De rechtbank Noord-Holland heeft een 45-jarige man veroordeeld voor het verkrachten van een vrouw in de trein tussen Den Helder en Anna Paulowna op 13 november 2020. Hij heeft een celstraf opgelegd gekregen van 24 maanden. Ook moet hij aan de vrouw een vergoeding voor immateriële schade betalen van 5.000 euro.

Verkrachting

Het incident gebeurde in de ochtend. De man ging in de trein naast het slachtoffer zitten. Zij was hier niet van gediend en heeft een andere zitplaats gezocht. De verdachte is opnieuw naast haar gaan zitten. Hij heeft haar de weg versperd door zijn voeten tegen de tegenovergelegen toiletdeur te zetten. Toen het slachtoffer opstond en over hem heen probeerde te stappen, stak de verdachte plotseling zijn hand in haar onderbroek en verrichtte hij een seksuele handeling. De vrouw viel, waarop de man met grof geweld haar panty en onderbroek kapot trok en in zijn jaszak stopte.

Het plotselinge seksuele geweld op klaarlichte dag in de trein in het bijzijn van medepassagiers moet haar volledig hebben overrompeld, vindt de rechtbank. Het kan niet anders dan dat de verkrachting voor de vrouw een beangstigende, vernederende en kwetsende ervaring is geweest. Hij heeft een grove inbreuk gemaakt op haar geestelijke en lichamelijke integriteit en haar gevoel van veiligheid aangetast. De vrouw heeft aangegeven dat zij een behandeling bij een psycholoog volgt om deze traumatische gebeurtenis te verwerken.

Oordeel rechtbank

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zich op geen enkele manier heeft bekommerd om te gevoelens van de vrouw en de gevolgen van zijn daad. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank ook meegewogen dat de verkrachting onverwachts op klaarlichte dag in de trein plaatsvond.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws