Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Nh1816 wordt pionierpartner van Museum BroekerVeiling met waardevolle financiële ondersteuning

door | 25 maart 2024 | Dijk en Waard, Museum BroekerVeiling

In een historische stap voorwaarts voor Museum BroekerVeiling, heeft Stichting Goede Doelen Nh1816 aangekondigd het museum de komende vier jaar te ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage van 30.000 euro. Deze gulle financiële toezegging plaatst Nh1816 in de voorhoede als pionierpartner van het museum, in een tijd waarin het zich ambitieus ontwikkelt naar een provinciale status met een aanzienlijke stijging in bezoekersaantallen.

Nh1816 gelooft in de actuele thema’s waar Museum BroekerVeiling, het levende monument van de tuinbouwgeschiedenis, de toekomst mee ingaat: water, duurzaamheid en gezond en lokaal geproduceerd eten. De komende jaren krijgen de plannen vorm in projecten als de tijdelijke expositie Leve de Sloot, het (reizende) PROEFLAB, de educatiewatertafel, het bijenhuis en wormenhotel. Deze ontwikkelingen markeren de vernieuwende museale koers van het museum, met een beoogde groei naar 75.000 bezoekers. Afgelopen jaar stond de teller al op 65.000 bezoekers.

De steun van Nh1816 komt op een cruciaal moment. “In een periode waarin het museum volop in ontwikkeling is, zijn we zeer dankbaar voor het vertrouwen en de steun van Stichting Goede Doelen Nh1816. Hun bijdrage als pionierpartner helpt ons niet alleen bij onze ambitieuze plannen voor uitbreiding en verbetering, maar bevestigt ook het belang van onze culturele erfenis en de rol die wij als museum spelen in het behoud daarvan,” aldus Ron Karels, directeur van Museum BroekerVeiling.

Nh1816 staat bekend om zijn betrokkenheid bij maatschappelijke projecten en deze samenwerking onderstreept hun toewijding aan het behoud van cultureel erfgoed. “Als bedrijf geloven we sterk in het ondersteunen van de gemeenschappen waarin we actief zijn. Museum BroekerVeiling speelt een essentiële rol in het delen en vieren van onze lokale geschiedenis. We zijn trots dat we als pionierpartner kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het museum,” zegt Cas Verhage, voorzitter Stichting Goede Doelen van Nh1816.

Deze samenwerking markeert een nieuw hoofdstuk voor het inmiddels 50-jarige Museum BroekerVeiling, waarbij de toekomst er dankzij de steun van Nh1816 nog veelbelovender uitziet. Daarin is dus ook een belangrijke rol weggelegd voor de thema’s van deze tijd. Ron Karels: “Als samenleving staan wij voor de nodige uitdagingen, op het gebied van duurzaamheid en een verantwoorde omgang met ons grootste goed: water. In Nh1816 hebben wij een pionierpartner gevonden die de uitgezette koers belangrijk vindt en daardoor graag ondersteunt.” Het museum en Nh1816 kijken uit naar de positieve impact die deze samenwerking zal hebben op het museum, zijn bezoekers en de gemeenschap als geheel.

Voor meer informatie over Museum BroekerVeiling bezoek de website: www.broekerveiling.nl

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws