Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

NIEUW WATERSCHAPSBESTUUR GEÏNSTALLEERD

door | 30 maart 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws, Laatste nieuws

Hoogheemraadschap heeft nieuw algemeen bestuur. Twee weken na de waterschapsverkiezingen werden op woensdag 29 maart de 30 bestuursleden door Dijkgraaf Remco Bosma geïnstalleerd.

In de eerste vergadering van het nieuwe algemeen bestuur legden de nieuwe leden de eed of belofte af.

Dijkgraaf Remco Bosma: “Met alle uitdagingen op het gebied van veilig, schoon en voldoende water door de klimaatverandering is de taak van het algemeen bestuur relevanter en uitdagender dan ooit. Vanzelfsprekendheden zijn verdwenen waardoor het huidige waterbeheer tegen zijn systeemgrenzen aanloopt. Hoe houden we ons gebied leefbaar met het oog op de toekomst? Daar gaan we als bestuur concreet mee aan de slag.”

Nieuwe samenstelling

Het algemeen bestuur is samengesteld uit 12 fracties. Dat bestaat uit 10 partijen (totaal 26 zetels) waarvoor tijdens de waterschapsverkiezingen op 15 maart is gestemd, plus vertegenwoordigers voor de categorie Ongebouwd (benoemd door LTO Noord, 2 zetels) en de categorie Natuurterreinen (benoemd door de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren, 2 zetels).

Uitslag verkiezingen

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws