Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Nieuwe brandweerboot voor Langedijk

door | 6 oktober 2020 | Langedijk, Nieuws, Regio nieuws

Gisteravond is bij brandweer Langedijk een splinternieuwe brandweerboot opgeleverd!
Aanwezig waren onder meer burgemeester Leontien Kompier, teamcommandant van brandweer regio Alkmaar Elleke van Lingen. Zij wenst het korps veel succes met de nieuwe boot en gaven complimenten aan de aanwezige werkgroep die verantwoordelijk was voor het ontwerp.
De nieuwe boot heeft een 150 pk motor, aan stuurboordzijde een zijdeur en een eigen vaste pomp, waardoor ze ook op het water een blussing kunnen uitvoeren. Het vaartuig is ook een stukje groter dan de oude: 1,5 meter langer en 60 centimeter breder.
De boot werd opgeleverd met een nieuwe Volkswagen Amarok. Het vaartuig ligt standaard op de trailer om overal in Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ingezet te kunnen worden.
De komende twee weken worden de schippers door fabrikant Stormer Marine opgeleid om te varen met de nieuwe boot, die wezenlijk anders is dan zijn voorganger. De weken daarna wordt intern getraind. Begin december zal de boot operationeel in gebruik worden genomen en is hij inzetbaar in de regio!

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws