Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Nieuwe inrichting kruising Vondellaan-Beukenlaan-Middenweg

door | 6 oktober 2021 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Regio nieuws

De kruising Vondellaan-Beukenlaan-Middenweg wordt van donderdag 14 oktober 20.00 uur tot maandag 18 oktober 12.00 uur afgesloten voor alle verkeer in verband met werkzaamheden. De inrichting van het kruispunt zal veiliger en overzichtelijker worden gemaakt voor fietsers en voetgangers.

De kruising wordt de eerste kruising in Heerhugowaard waar de voetgangersoversteek op dezelfde manier werkt als de fietsoversteek. Het voetgangerslicht komt aan de kant te staan waar de voetganger wacht, in plaats van aan de overzijde van de weg.

Veiliger en overzichtelijker

Om de oversteek voor fietsers duidelijker te maken worden er witte vlakken aangebracht en wordt de route die de fiets hoort te nemen aangepast. Voor de voetgangers komt er een opstelruimte vlakbij de autorijbaan, waar veilig kan worden gewacht. De nieuwe opstelruimte maakt de oversteek ook korter en veiliger.

Omleidingen

Het is voor de werkzaamheden nodig om vanaf donderdag 14 oktober 20:00 uur tot maandag 18 oktober 12:00 uur de hele kruising af te sluiten voor alle verkeer. Er zal dus ook ‘s nachts doorgewerkt worden om zo kort mogelijk overlast te veroorzaken voor verkeer en omwonenden.

Tijdens de afsluiting zijn er omleidingen voor alle verkeersdeelnemers. Auto’s kunnen omrijden via de Oosttangent, de Westtangent, de Zuidtangent en Van Veenweg-Middenweg. Deze route staat aangegeven op gele borden. Voor fietsers en voetgangers loopt de omleiding via de rond de kruising gelegen straten. Ook dit wordt aangegeven op gele borden.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws