Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Nieuwe woningen voor Noord-Scharwoude

door | 15 oktober 2021 | Langedijk, Nieuws

Op de plek van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude is gestart met de bouw van 27 appartementen. In opdracht van Woonstichting Langedijk bouwt Van Wijnen Heerhugowaard deze levensloopbestendige en zeer energiezuinige woningen.
Duurzaam wonen
De levensloopbestendige appartementen worden gerealiseerd op de plek van de voormalige Overbrugging aan de Dr. Wilminkstraat. De duurzame driekamerappartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 63 vierkante meter. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en de woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Richard Hoedjes, coördinator vastgoed bij Woonstichting Langedijk: “Deze woningen sluiten goed aan bij de woonwensen van onze huurders en woningzoekenden. Er is extra geïnvesteerd in de isolatie en luchtdichtheid wat comfortabele woningen met een laag energieverbruik oplevert. Inmiddels hebben 13 huurders die in Noord- en Zuid-Scharwoude een eengezinswoning achterlaten, een appartement toegewezen gekregen. De overige woningen zijn via SVNK geadverteerd.
Remco IJzendoorn, adjunct-directeur Van Wijnen Heerhugowaard: “De woningbouwopgave in Nederland is enorm. Wij zijn blij dat wij door de realisatie van deze appartementen kunnen bijdragen aan de behoefte naar betaalbare en levensloopgeschikte woningen voor huurders van Woonstichting Langedijk.”

Start nieuwbouw
Op donderdag 14 oktober werd de start van de bouw feestelijk gevierd. De verwachting is dat deze nieuwe woningen in de zomer van 2022 opgeleverd worden.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws