Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Noord-Holland – Vorige week voerde het Team Verkeer extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding in het verkeer.

door | 12 oktober 2021 | Regio nieuws

Er werden in totaal 576 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die aan het bellen of appen waren. 158 overtreders werden door de MONOcam in beeld gebracht en 214 afgeleide bestuurders werden betrapt toen ze agenten in een touringcar voorbij reden. Nog eens 200 boetes werden tijdens de (fiets)surveillances en groepscontroles uitgeschreven.

Tijdens de actieweek werd er uiteraard ook op andere verkeersovertredingen gecontroleerd. Zo werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, 19 bekeuringen voor het rijden door rood. En 7 bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs.

Afleiding in het verkeer is een prioriteit voor de politie, omdat afleiding het risico op een ongeluk – zowel in de auto als op de fiets – aanzienlijk vergroot.Het doel van deze extra controles is om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te verbeteren en verkeersdeelnemers bewust te maken van het gevaar van afleiding in het verkeer.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws