Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Officiële opening van de nieuwe vaarverbinding en de vier bruggen

door | 24 april 2024 | Cultuur, Dijk en Waard, Evenementen

Wethouder Ester Leibbrand, die onder meer ‘Langedijk ontwikkelt met water’ in haar portefeuille heeft, heeft vandaag woensdag 24 april 2024 de officiële opening van de nieuwe vaarverbinding en de vier bruggen verricht. Dit deed zij samen met gedeputeerde Esther Rommel van de provincie Noord-Holland.

Prachtige bruggen

“Het bruggenproject heeft bijna anderhalf jaar geduurd. Ik besef dat omwonenden in deze periode te maken hebben gehad met bouwwerkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingen. Deze periode van ongemakken is nu verleden tijd. We kunnen nu wandelend, fietsend en varend genieten van vier prachtige bruggen, mooie doorzichten over het water en bloemrijke oevers en bermen”, aldus wethouder Leibbrand.

“Met de komst van de bruggen wordt een historische vaarverbinding in ere hersteld. Hiermee gaat voor veel mensen een lang gekoesterde wens in vervulling. In het verleden is veel water in dit deel van de gemeente Dijken Waard gedempt. Herstel van historische vaarroutes en ontwikkelingen langs en op het water bieden kansen voor de toekomst. De nieuwe bruggen zorgen ook voor een betere doorstroming van het water, dit is gunstig voor de waterkwaliteit.” Ondanks dat het geen mooi weer was waren er tientallen uitgenodigden en bezoekers aanwezig op het Evenement.

 

 

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws