Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Oorlogsgravenstichting zoekt adoptanten voor Nederlandse oorlogsgraven

door | 26 januari 2022 | Laatste nieuws, Nieuws overzicht

Vorig jaar is de Stichting Respect – Adoptie Oorlogsgraven opgericht om nieuwe adoptanten te werven. Iedereen die interesse heeft in de Nederlandse slachtoffers in zijn of haar gemeente of op één van de Nederlandse erevelden kan vanaf nu heel eenvoudig een oorlogsgraf adopteren. Hiermee wil de Stichting Respect – Adoptie Oorlogsgraven meer belangstelling creëren voor de Nederlandse oorlogsgraven en worden de verhalen van oorlogsslachtoffers ook in de toekomst verder uitgedragen, zodat ze als een spiegel kunnen dienen voor toekomstige generaties.

Alle Nederlandse oorlogsgraven waarvan bij de Oorlogsgravenstichting geen nabestaanden of andere betrokkenen meer bekend zijn, komen in aanmerking voor adoptie. Met het adoptieprogramma wil de Oorlogsgravenstichting voorkomen dat de oorlogsslachtoffers en hun levensverhaal worden vergeten.

Van de 50.000 oorlogsgraven die de Oorlogsgravenstichting beheert zijn er nu zo’n 250 geadopteerd. Dat aantal wil de organisatie uitbreiden om ook toekomstige generaties te betrekken bij de oorlogsgraven. Het adopteren van een oorlogsgraf kost de adoptant niets. Wel krijgt hij of zij een netwerk van andere adoptanten en biedt Stichting Respect – Adoptie Oorlogsgraven geregeld activiteiten aan zoals workshops genealogie en een bezoek aan bijvoorbeeld Nationaal Ereveld Loenen.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen, en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws