Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Overeenkomst voor 22 appartementen in centrum Sint Pancras

door | 21 augustus 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Nieuws

Het college van Langedijk stemt in met de bouw van 22 appartementen en parkeerruimte aan de Bovenweg 73 tot en met 77 in Sint Pancras. Het huidige fietspad, wat de Bovenweg met de Elzenlaan verbindt, wordt verlegd naar het zuiden.

Eind augustus tekenen de gemeente en de initiatiefnemers een overeenkomst over de grondaankoop en vervolgprocedure. Aansluitend wordt de omgevingsvergunning voor het plan ter visie gelegd voor inwoners. De Geus Bouw gaat de realisatie van de appartementen op zich nemen.

Woningbehoefte

Al geruime tijd werken de eigenaren aan het ‘Centrumplan Sint Pancras’. Op de locatie, waar voorheen onder andere garage Strijbis gevestigd was, is al enige tijd sprake van leegstand. De bedrijven die er lang gevestigd waren, hebben hun betekenis verloren. De invulling van de locatie met een appartementengebouw is een goede alternatieve invulling om te voorzien in de gewenste extra woonruimte in het dorp. De appartementen hebben verschillende groottes. Er wordt tot maximaal drie lagen hoog gebouwd en parkeren geschiedt op eigen terrein. In het huidige bestemmingsplan Sint Pancras is al rekening gehouden met de ontwikkeling van een appartementengebouw op de locatie.

Wethouder Ad Jongenelen: “In de gemeente Langedijk is sprake van een grote woningbehoefte. Dat geldt zeker ook voor Sint Pancras. Het te ontwikkelen appartementencomplex is bij uitstek geschikt voor senioren en voorziet daarmee in een grote behoefte”. Sebastiaan van Zoelen, vastgoedontwikkelaar namens de eigenaren: “We kijken er naar uit om deze ontwikkeling in Sint Pancras nu daadwerkelijk te realiseren. De belangstelling voor het project was enkele jaren geleden al groot en is nu nog steeds onverminderd aanwezig.”

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws