Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Participatietraject verkeerssituatie Sint Pancras van start

door | 13 oktober 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk

De verkeersdruk in Sint Pancras blijft een onverminderd aandachtspunt voor de gemeente Langedijk en inwoners van het dorp. Onlangs presenteerde de gemeente de resultaten van een onderzoek naar de verkeersbewegingen in Sint Pancras. Op 22 oktober wordt de volgende stap in het proces gezet. Alle inwoners van Sint Pancras worden uitgenodigd om met elkaar tot voorstellen te komen die de verkeersafwikkeling verbeteren.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan nu al door een e-mail te sturen onder vermelding van het onderwerp ‘bijeenkomst Sint-Pancras’.

Wethouder Nils Langedijk: “De verkeerssituatie in Sint Pancras is al 50 jaar een veelbesproken onderwerp. Het wegnemen van verkeersdruk op de Bovenweg is dan ook niet voor niets in ons bestuursakkoord opgenomen.
Wij willen als gemeente echter niet met een kant-en-klaar plan komen. De expertise van inwoners -als gebruiker of aanwonende van een weg- speelt een belangrijke rol. We vragen ze dan ook om met elkaar na te denken over oplossingen. Als gemeente dragen we de feiten aan uit onderzoek, faciliteren we het proces en schetsen we de kaders waaraan we gebonden zijn, zoals financiën en wet- en regelgeving. Een proces mét inwoners zoals we dat vanuit het kernenbeleid ook voor ogen hebben.”

Aandeel bestemmingsverkeer

De uitkomsten van het verkeersonderzoek bevestigden veel van de geluiden die bekend zijn bij zowel inwoners en gemeente. Toch werden wethouder en aanwezige inwoners ook verrast door het grote aandeel bestemmingsverkeer in Sint Pancras. Dat zijn bewoners van het dorp en bezoekers van de voorzieningen.
Met elkaar is afgesproken om in oktober en november aan de hand van thema’s zoals: parkeren op en langs de rijbaan, de positie van fietser en voetganger en omgaan met woningbouwopgave en inbreidingslocaties, met elkaar het gesprek te voeren over mogelijke oplossingen.
“Ik wil graag nog voor het einde van dit jaar met de inwoners van Sint Pancras tot een plan komen, zodat we daar als college begin volgend jaar mee naar de gemeenteraad kunnen”, aldus Nils Langedijk.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws