Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Politie verricht nieuwe aanhoudingen na mishandeling station Castricum

door | 25 januari 2024 | 112 Politie, 112 regio, Dijk en Waard

Castricum – De politie heeft de afgelopen weken twee nieuwe aanhoudingen verricht na een mishandeling bij het station Castricum op zondag 17 december 2023. Eerder heeft de politie ook al twee verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zondag 17 december 2023 werden rond 02.20 uur op het perron van station Castricum twee jongemannen van 18 en 19 jaar mishandeld door een groep jongeren. De slachtoffers werden meerdere keren tegen hun hoofd geschopt en geslagen. De groep wist na de mishandeling weg te komen. De twee slachtoffers werden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van hun verwondingen.

Afgelopen weken zijn door de politie in deze zaak nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat om een 18-jarige man en een 16-jarige jongen uit de gemeente Dijk en Waard. De verdachten zijn inmiddels heengezonden. Uit onderzoek is gebleken dat de 18-jarige man geen aandeel had in de mishandeling en hij maakt dan ook geen deel meer uit van het onderzoek. De andere verdachte maakt nog wel deel uit van het onderzoek en moet zich later verantwoorden.

Eerder wist de politie al een 17-jarige jongen uit Alkmaar en een 18-jarige man uit Heerhugowaard aan te houden.

De slachtoffers zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en herstellende van hun letsel.

Bent u getuige geweest van dit geweldsincident en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws