Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Presentatie resultaten onderzoek verkeersafwikkeling in Sint Pancras

door | 3 september 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Regio nieuws

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft in juni en juli 2019 in opdracht van gemeente Langedijk een verkeersonderzoek in de gemeente uitgevoerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is een onderzoek naar de verkeersafwikkeling in Sint Pancras. De presentatie van de resultaten van dit onderzoek vindt plaats op donderdag 24 september via een digitale bijeenkomst.

Het onderzoek naar de verkeersafwikkeling in Sint Pancras (PDF) is gedaan door op verschillende tijden te tellen hoeveel auto’s het dorp inrijden en weer uitrijden zonder te stoppen en hoeveel auto’s wel een locatie in het dorp als bestemming hebben. In overleg met de Dorpsraad en als onderdeel van het kernenbeleid besloot de gemeente om de resultaten van dit onderzoek aan geïnteresseerde inwoners van Sint Pancras te presenteren en daarna samen met de inwoners van het dorp te onderzoeken wat de beste oplossingen zijn om de verkeerssituatie te verbeteren. U bent tenslotte de expert op het gebied van verkeer in Sint Pancras. De resultaten van het onderzoek (PDF) kunt u hier vinden. Hierin is ook een samenvatting van de antwoorden van de recent gehouden verkeersenquete te vinden.

Praten over problemen en oplossingsrichtingen

De eerste bijeenkomst, de presentatie van de resultaten, vindt plaats op 24 september vanaf 19.30. Omdat grote bijeenkomsten op dit moment nog niet zijn toegestaan, verloopt de samenkomst via het programma Zoom (digitale bijeenkomst). Het maximum aantal deelnemers bedraagt tachtig. De gemeente herhaalt de presentatie nog dezelfde avond indien blijkt dat er meer dan tachtig aanmeldingen zijn voor de Zoommeeting. In oktober volgt een bijeenkomst voor bewoners om samen de problemen die inwoners ervaren te inventariseren. Dan komen ook de oplossingsrichtingen die zij zien aan bod.  Aanmelden voor de eerste bijeenkomst is noodzakelijk. Dat kan via dit e-mailadres. U ontvangt dan de informatie om deel te kunnen nemen.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met de gemeente.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws