Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Proef met nieuwe rode deklaag op fietspaden in Dijk en Waard

door | 18 juni 2024 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

De fietspaden op de Diamant en bedrijventerrein Beveland (J.J.P. Oudweg en W.M. Dudokweg) hebben een nieuwe rode verflaag gekregen. Deze laag, ook wel coating genoemd, vervangt het rode asfalt dat steeds vaker niet meer leverbaar. De gemeente kiest voor opvallende rode fietspaden omdat deze kleur zorgt voor contrast. Dit maakt de fietspaden veilig en goed zichtbaar, zowel bij goed weer als in het donker en bij regen. De nieuwe coating is nu nog wat fel, maar zal door gebruik wat vervagen. De gemeente zoekt samen met aannemers naar alternatieven voor rood asfalt voor toekomstige projecten.

Gezondheid en duurzaamheid

Rood asfalt wordt minder gebruikt omdat werken met blanke bitumen, een bestanddeel van rood asfalt, ongezond kan zijn. De coating gaat waarschijnlijk langer mee dan rood asfalt. Bij het gebruik van asfalt kunnen de naden op termijn scheuren, wat bij coating niet gebeurt.

Meer ruimte voor fietspaden

De gemeente wil meer en bredere fietspaden aanleggen om de bereikbaarheid van Dijk en Waard te verbeteren. De nieuwe fietspaden op bedrijventerrein Beveland maken deel uit van de regionale doorfietsroute van Heerhugowaard via Alkmaar naar de IJmond, waar fietsers goed kunnen doorfietsen.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws